Restauratie

Vandaag de dag wordt het kasteel als een familiehuis bewoond. Tijdens de restauratie is de infrastuctuur (water, electra, verwarming, riool) volledig vernieuwd en in lopen alle leidingen aan de noordkant van het kasteel in een goot aan de buitenkant (waardoor er geen leidingen in de kelders lopen). De oude keuken is in ere hersteld, open haarden functioneren weer, er is een eetkamer, herenkamer, de Delhaye stijlkamer en ook een grote lees (en TV) kamer. Er zijn badkamers gemaakt met vloerverwarming voor comfort, en een aantal (onverwarmde) slaapkamers. De verwarming van de benedenverdieping bestaat uit een warmtepomp in combinatie met gasverwarming.

De stallen uit de jaren ’50 en ’90 in de ommuurde tuin werden afgebroken om plaats te maken voor een boomgaard met lokale oude fruitsoorten. De oude tuinmuren in lokale blauwe steen zijn gerestaureerd volgens hun oorspronkelijke profiel. Links van het poortgebouw stond een een stal uit de 19e eeuw, Deze was tegen de toren aangebouwd en haalde de symmetrie uit het aanzicht. Er werd een vergunning verkregen om deze stal te verwijderen. In de ommuurde tuin is een zwembad geïntegreerd in een glooi in het landschap.

Het kasteel wordt gekenmerkt door 4 expressieve hoektorens waarvan het dak van de 4e toren in de loop der tijd in verval raakte.